Een hond uit het buitenland? Er zijn veel mensen met een vooroordeel. Helaas zijn er inderdaad een aantal partijen én mensen die niet goed omgaan met honden. Denk aan bijvoorbeeld de puppyfarms, waar honden aan de lopende band worden doorgefokt. PomQueens werkt hier NIET aan mee. Hoe dat zit? Dat leggen we je graag uit.

PomQueens werkt samen met hondenliefhebbers. Mensen met een hart voor dieren, net als wij. De showwereld met honden is in andere landen veel groter. Dit betekent dat daar ook veelal mooiere honden zitten. En tja, Nederland is maar een klein landje. De baasjes van deze prachtige honden hebben af en toe een nestje. De pups groeien op in huis, krijgen liefde en aandacht en zijn voorzien van een stamboom. De stamboom sluit ook de mogelijkheid tot broodfok uit, in verband met de regelgeving hiervoor. Wij werken met gezonde, sociale pups die uit een goed nest komen! Pups komen altijd pas naar Nederland na reservering, pups moeten dan minimaal de leeftijd van 15 weken behaald hebben. Dit is omdat een pup de rabies vaccinatie op 12 weken krijgt en deze heeft een inwerk periode van 3 weken. 

Natuurlijk zijn wij bevoegd om hondjes bedrijfsmatig te fokken en te verkopen. Dit betekent dat wij de wettelijke verplichte richtlijnen volgen die van toepassing zijn om gezonde hondjes aan te leveren. Wij zijn in het bezit van alle benodigde vakbekwaamheids diploma’s en zijn aangesloten bij de juiste verplichte organisaties zoals de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Tevens zijn we in het bezit van een Uniek Bedrijfsnummer (UBN-Nummer). Deze kernpunten  onderscheidt ons van meeste andere fokkers en handelaars die dat niet hebben, anders gezegd “illegaal” pups verkopen.

Wij werken met honden met een mooie bloedlijn met veelal prijswinnaars in de bloedlijn; kampioensbloedlijnen. Daarnaast werken wij via de officiële manier; de hond wordt op professionele wijze getransporteerd naar Nederland met alle juiste papieren.  Ook draagt PomQueens 21% BTW af over de aanschafprijs. Omdat deze kosten bovenop de prijs van de pup komen, ligt de prijs hoger.

Bijvoorbeeld; een hond van 2500 euro, hiervan gaat dus niet 2500 euro naar alleen de aanschaf van de hond. Belastingen en het vervoer zit hier ook bij inbegrepen!

Ga hiervoor naar onze contactpagina. Het meest eenvoudig bereik je ons via WhatsApp via +31647289899.

Kijk vooral eens in ons gastenboek! Hier lees je ervaringen van eerdere kopers. We hebben klanten uit heel Nederland en België.

Wij bieden mooie, gezonde pups aan met een stamboom. We zijn al jaren ervaren en hebben tevreden klanten!

Veel van onze pups hebben prijswinnaars in de bloedlijn. Hoe mooier deze bloedlijn, hoe meer invloed dit heeft op de prijs. Ook unieke uiterlijke kenmerken kunnen een rol spelen in de bepaling van de prijs.

Nee, normaal gesproken niet. Een eigen nestje hebben we maar af en toe. De pups die je vind in ons aanbod, zijn dus nog niet in Nederland. Deze komen altijd pas nadat er een geschikt baasje is gevonden en de leeftijd van 15 weken is bereikt.

Wij werken samen met gerenommeerde fokkers uit het buitenland. De hondjes komen uit bijvoorbeeld Spanje, Belarus en Rusland. Wij letten streng op dat het geen broodfok activiteiten uitvoert en dat de pups gezond, speels en in huiselijke kring opgroeien. Wij hebben een grote liefde voor dieren, dus werken niet mee aan dergelijke praktijken.

Vaak beschikken de pups die we aanbieden over een stamboom. In sommige gevallen niet en dit heeft vaak te maken met de kleur zoals een merle kleur bijvoorbeeld. Dit soort pups krijgen geen stamboom omdat de kleur niet is erkend bij de stamboomorganisaties. Als je een pup met een stamboom aanschaft kan je er altijd vanuit gaan dat het geen broodfok is. Dit omdat de stamboomorganisaties hier streng op controleren. Dus mocht de moeder hond te vaak een nestje krijgen, krijgen de pups geen stamboom.

Wij vragen altijd een aanbetaling van 50% van het aankoopbedrag van de pup. Hiermee word de fokker aanbetaald en de vliegreis voorbereid. Deze aanbetaling vragen wij zodat we zeker weten dat de pup ook daadwerkelijk word opgehaald bij aankomst. Wij werken met een overeenkomst waarin we de aanbetaling opnemen en afspraken hebben vastgelegd.

De aanbetaling kan zowel per bank als aan huis. Veel klanten kiezen om dit digitaal te doen. Onze klanten zitten namelijk verspreid door heel Nederland en België. Het belangrijkste is waar je  jezelf het meest prettig bij voelt.

Vraag gerust een concept van de overeenkomst bij ons op! Zo kun je deze op je gemak doorlezen.

Wanneer de aanbetaling is ontvangen, is de reservering definitief. Houd er dus rekening mee dat een pup ook ineens weg kan zijn! Het gaat in de meeste gevallen namelijk erg snel.

Na aankomst op Schiphol gaan we altijd langs de dierenarts en wordt de pup nogmaals gecontroleerd en voorzien van een Europees paspoort. We weten altijd al dat ze gezond zijn, want als ze Nederland vliegen moeten ze in het bezit zijn van de nodige vaccinaties en een gezondheidsverklaring, anders komen ze Nederland niet in. Dit doen we meer voor ons eigen gevoel. Zodra we bij de dierenarts zijn geweest is de pup klaar voor zijn nieuwe huisje en kan de pup opgehaald worden. Dit is vaak dezelfde dag al.

Dit is afhankelijk van de pup die je uitkiest. De pup moet de leeftijd van 15 weken hebben bereikt. Vanaf dat moment is het veilig om te vliegen.

Nee, die is niet verantwoord. De pup krijgt altijd met de leeftijd van 12 weken de vaccinatie voor Rabies. Deze heeft een inwerktijd van 21 dagen. Hierna is het veilig om het nest te verlaten. Dat is dus met 15 weken.

Tuurlijk! Onze fokkers vinden betrokken nieuwe baasjes super leuk. Hun zien hun pups als hun kinderen dus niks liever!

Zeker ja! Onze fokkers sturen in de weken dat er nog gewacht moet worden op een pup vaak nieuwe beelden op zoals foto’s en video’s!  Dit is meestal tweewekelijks.

Wanneer je jouw pup ophaalt, krijg je van ons een puppypakket mee. Hierin zit wat voer vanuit de fokker (wat de pup gewend is) en een voorraad van het voer dat wij aanraden. Hier kan je even mee vooruit! Verder is het belangrijk dat de pup in zijn nieuwe huisje een veilig plekje heeft. Denk hierbij aan een mand en bench. Ook zijn een riempje, voerbakjes en borstels erg belangrijk om vast in huis te hebben.

Vaak zijn de pups puppy pad zindelijk. Wel kan het voorkomen zodra ze in een nieuwe omgeving komen dit vaak nog wel is mis gaat. Dit is een kwestie van wennen en aanleren. Belonen speelt hierbij een belangrijke rol.

Zeker, we hebben video’s van al onze pups beschikbaar.

We hebben foto’s van de ouders natuurlijk! Zo krijg je een goed beeld bij de komaf van de pup. Wanneer je met ons in gesprek bent over de pup die je op het oog hebt, kunnen deze foto’s natuurlijk met je delen.

In het buitenland buiten de EU gebruiken ze gebruikelijk geen micro chip. Vandaar dat de pup is voorzien van een chipcode op de manier van een tatoeage. Alle pups zijn daarnaast ook voorzien van een micro chip omdat dit verplicht is in Nederland en de chip tattoo geen chip is in Nederland.

Stuur ons vooral een berichtje met jouw vraag! Dan voorzien we je graag van een antwoord. Dit kan via +31647289899